ŞEFLİK BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI.MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BU ZİHNİYETLE BU SINAVIN ALTINDA KALIR

Milli Eğitim Bakanlığınca 03/09/2008 tarihinde yapılacağı ilan edilen ŞEFLİK sınavının hangi yönetmelik hükümlerine göre yapılacağı tartışmasına milli eğitim bakanlığı son noktayı koydu.

Milli eğitim bakanlığınca 81 il valililiğine gönderilen 16/12/2008 tarihli ve 111957 sayılı yazısında şeflik sınavı için başvuruları 22/12/2008 - 30/12/2008 tarihleri arasında elektronik ortamda alacağını bildirerek, şeflik sınavının YENİ YÖNETMELİK hükümlerine göre yapılacağını açıklamıştır.


Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan şeflik sınavının ESKİ YÖNETMELİĞE göre yapılması hakkındaki hukuki sebeplerimizi bir önceki haberimizde vermiştik. Yaptığımız haberin içeriğine bakıldığında gelecekte oluşması muhtemel mağduriyetlerin oluşmadan önlenmesi bakımından bir uyarı niteliğindeydi.

Uygulayıcı olan Milli Eğitim Bakanlığı şeflik sınavını YENİ YÖNETMELİK hükümlerine göre yapacağını açıklamasını tarihi hata olarak görmekteyiz. Çünkü yapılan bu hata sonucunda mağdur olan kesim yine eğitim çalışanları olacaktır. Bu hatada ısrar edenlere ve bu hatayı yapanlara herhangi bir yaptırım olmadığı için "BEN YAPTIM OLDU" zihniyeti tüm hızıyla devam etmektedir.

Öyleki, bu sınavda öne çıkan en önemli konu: " Bulunduğu Görevde en az 2 yıl görev yapmış olmak." Hükmüdür. Bakanlığın 16/12/2008 tarihli ve 111957 sayılı yazısında konuya açıklık getirilmiş olup görevden kasıt UNVAN olduğu açıkca belirtilmiştir.

Bu durumda; Genel İdari Hizmetler Sınıfında herhangibir unvanda en az 2 yıl çalışmamış olan eğitim çalışanlarının bu sınava girme hakkı Bakanlık Tarafından TEK TARAFLI OLARAK ENGELLENMİŞTİR. 2007 yılında toplam 4000 kişi VHKİ unvanına geçmiştir. Sadece VHKİ kadrosuna geçen 4000 kişinin tek başına mağduriyeti söz konusudur.

Yine bir başka durum ise; VHKİ, Memur veya Bilgisayar işletmeni olarak görev yaparken, 2006 yılında yapılan şef sınavında başarılı olup atanan ve YARGI kararı ile  iptal edilen eğitim çalışanlarının ŞEF olarak görev yaptığı yaklaşık 1 yıl hangi unvanda değerlendirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığının Merkez Teşkilatı ile Taşra Teşkilatına müracaatları ayrı ayrı alacağı, merkez teşkilatında göre yapanların merkez kadrolarına, taşra teşkilatında görev yapanların taşra teşkilatına başvuracağı açıkca belirtilmiştir. Bu uygulama kanunlarda belirtilen "FIRSAT EŞİTLİĞİNE" aykırıdır. Çünkü, Bakanlık merkez teşkilatında görev yapan eğitim çalışanları ile taşra teşkilatında görev yapan eğitim çalışanları arasında hiyararşik yapıda herhangibir üstünlük söz konusu olmadığı gibi Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan eğitim çalışanlarının tümü bir bütün olarak değerlendirilmektedir.

Daha önce açıkladığımız hukuki sebepler ile bu haberde açıkladığımız tereddütler dahilinde Şeflik sınavının YENİ YÖNETMELİK HÜKÜMLERİNE göre bu zihniyetle devam etmesi halinde Milli Eğitim Bakanlığı ŞEFLİK SINAVININ ALTINDA KALACAKTIR.

Milli Eğitim Bakanlığının 16/12/2008 tarihli ve 111957 sayılı emirleri Sendikamız Hukuk Bürosunca incelemeye alınmış olup, hukuk büromuzun raporu doğrultusunda konuyu yargıya taşıyacağımızın bilinmesini önemle arz ederiz.

NOT: Sendikamızca Milli Eğitim Bakanlığına konuyla ilgili resmi yazı yazılmıştır.

 MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ YAZISI

BOŞ KADRO SAYILARI


+