Yeni M.E.B. Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği Yayınlandı.
Sendika olarak, il/ilçe milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde bulunan eksiklikleri yıllardır dile getiriyoruz. Bu eksikliklerin en başında, ilgili yönetmelikte şeflerimizin yönetici olarak tanımlanması ve eğitim çalışanlarının görev tanımlarının eksiksiz bir şekilde yapılması gerektiğini ifade ediyoruz.
Bu yöndeki istek ve taleplerimizi Milli Eğitim Bakanlığı'na daha önce resmi olarak birçok kez ilettik. (Bkz. https://www.tec-sen.org/haberdetay.aspx?hid=11664) Hem de Bakanlık yetkilileri ile gerçekleştirdiğimiz yüz yüze görüşmelerde bu konuyu sürekli dile getirdik. (Bkz. https://www.tec-sen.org/haberdetay.aspx?hid=12702)
Yine, Personel Genel Müdürümüz Sn. Bülent ÇİFTÇİ ile gerçekleştirdiğimiz son görüşmede, görev tanımları ile ilgili yaşanan boşluğa değinilmiş; Bakanlık Merkez Teşkilatımızda birçok genel müdürlüğün, Personel Genel Müdürlüğü de dahil olmak üzere, iç hizmet yönergeleri ile hem genel müdürlüklerin hem de görevli eğitim çalışanlarının görev, yetki ve sorumluluk alanlarının ayrıntılı bir şekilde belirlendiği, ancak il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile onlara bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli eğitim çalışanlarının görev, yetki ve sorumluluk alanlarının bir yönerge ile tanımlanmadığı, kurum içi işleyişte zaman zaman problemler yaşandığı ifade edilmiştir. Bu nedenle, Personel Genel Müdürlüğü iç hizmet yönergesinin, Bakanlığımız taşra teşkilatı için de aynı şekilde uyarlanması gerekliliğinin altı çizilmiti.
Genel Müdürümüz de, taşra teşkilatı için ayrı bir yönerge veya il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinin daha kapsamlı hale getirilebileceğini ifade etmişti.
Uzun uğraşlarımız sonucunda, 26.04.2025 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yöneticiler arasında şef unvanı da belirtilmiş ve “Şef: Personel arasındaki koordinasyonu sağlayarak şube müdürlükleri ve birimlerin iş ve işlemlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütmekle görevli ve sorumludur.” şeklinde görev tanımı yapılmıştır.
Söz konusu değişiklik, şeflerimizin yönetici olarak tanımlanması açısından önemli bir düzenleme olmuştur; ancak tüm kadroların görev tanımlarının yapılması noktasında eksik bir düzenleme olmuştur. Yaşanan bu eksiğin önemli bir parçasının tamamlanmasından dolayı Bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyor, en yakın zamanda il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile onlara bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli eğitim çalışanlarının görev, yetki ve sorumluluk alanlarının ayrı bir yönerge ile tanımlanmasını beklediğimizi belirtiyoruz.
TEÇ-SEN GENEL MERKEZİ