Genel Başkan DEMİREL :” Konu,Dert, Sıkıntı Eğitim Çalışanlarının Olduğunda, Bin Dereden Su Getirmek Huyundan Milli Eğitim Bakanlığı Vazgeçmelidir.”

Genel Başkan DEMİREL :” Konu,Dert, Sıkıntı Eğitim Çalışanlarının Olduğunda, Bin Dereden Su Getirmek Huyundan Milli Eğitim Bakanlığı Vazgeçmelidir.”

 

10 Aralık 2018 tarihinde memurluk ve şeflik yazılı sınavı yapıldı ve binlerce eğitim çalışanı önce yazılı sınavda başarılı oldu daha sonra sözlü sınava girerek memurluk ve şeflik atamaları için tercih hakkı kazandı. İlan edilen boş memurluk kadrosu 3.490 ve kazanan aday sayısı ise 3.558 olmasına rağmen 967 adet kadro boş kalmıştır.  Yine İlan edilen boş şeflik kadrosu 1.814 ve kazanan aday sayısı ise 1.868 olmasına rağmen 545 adet kadro boş kalmıştır.

 

İlan edilen boş kadro sayısı kadar aday sınavı kazandığı halde boş kadroların tamamının dolmaması düşündürücüdür. Gerçi bu konu sadece bizim için düşündürücüdür. Çünkü diğer siyasi sendikaların bırakın bu konuyu düşünmeyi eğitim çalışanlarının ne sorunu, ne derdi, ne sıkıntısı olduğu hakkında fikirleri olduğunu bile sanmıyoruz.  Lakin eğitim çalışanlarının %87 oranında kendisini bilmeyen, tanımayan bu siyasi sendikalarda üye olması da ayrıca bir sorundur ve bu düğümü çözecek olan da eğitim çalışanlarıdır.

 

Memurluk ve Şeflik atamaları üzerinden 4 ay geçmesine rağmen sınavı kazanan ve atanamayan eğitim çalışanları ek atama yapılmasını haklı olarak istemektedir. Sınavı kazanan ve atanamayan eğitim çalışanlarının tümünün boş kalan kadrolara atanması için öncelikle “derece dönüşümlerinin” yapılması zorunludur. Çünkü eş durumu, engellilik durumu,sağlık durumu nedeniyle binlerce eğitim çalışanı atandıkları illerde kadro/dereceyi bırakarak ikamet ettikleri illerin kadrolarına yerleşmişlerdir. Bu demek oluyor ki, ilan edilen illerde boş kadrolara atama yapılmış olsa da özür durumundan geri atamalar olduğu için o illerin kadrolara hala boş durumdadır. İşte bu sebepten dolayı “NORM KADRO GÜNCELLEMESİ” yapılarak kadro ve derecelerin güncellenmesi yapılması ve akabinde sınavı kazanan adaylar için EK ATAMA sürecinin başlatılması doğru bir karar olacaktır.

 

Milli Eğitim Bakanlığında GİH,THS, SHS, YHS ve 4B kadrolarında görev yapan eğitim çalışanları yıllardır öğretmenlere ve kuran kursu öğreticilerine ödenen “Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğinin” eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesi talep ediyor! Bu talep eğitim çalışanlarının üvey evlat olmadığının ve olmayacağının, eğitimin bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğinin, eğitimin tüm unsurlarıyla birlikte topyekun yapıldığının gerçekliği altında haklı bir taleptir. Okul ve kurumların yeni eğitim öğretime hazırlanmasıyla ilgili tüm iş ve işlemlerde eğitim çalışanları bizzat görev almaktadır ve “Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği” eğitim çalışanlarının hakkıdır.

 

Teknik kadro sınavı en son 2015 yılında yapılmıştır. 4 yıldır eğitim çalışanları teknik kadro sınavının açılmasını beklemektedir. Eğitimlerini tamamlayan eğitim çalışanlarının kariyer yapmasına imkan verecek olan teknik kadro sınavının özellikle planlaması, branşların ve ihtiyaçların iyi belirlenmesi önemlidir. Bu anlamda bugün itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığının genel müdürlükler nezdinde ihtiyaçlarını belirlemek için çalışma başlatması, alan ve branşları belirlemeye başlaması teknik kadro sınav sürecine başlandığına delildir ve önemli bir adımdır ve memnuniyet vericidir. Bu konuda ve benzer konularda eğitim çalışanlarının en büyük isteği belirsizliklerin ortadan kalmasıdır.  Teknik kadro sınavı yapılacak mı? Evet yapılacak! Ama ne zaman? Takvim nedir ? gibi bir çok sorunun cevabı önceden verilmelidir ki ortada dönen birçok dedikodu son bulsun! Takvim açıklandığı takdirde süreç daha hızlı ve belirgin yol alacaktır.

 

Ayrıca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve Adalet Bakanlığının kendi personelleri için Teknik Kadro Sınavında GİH-THS-SHS-YHS sınıflarında görev yapan ve “Eğitim Fakültesi Mezunu” olanların “Öğretmen” olabilmesine imkan tanımaktadır. Öğretmenlerin gerçek yuvası olan Milli Eğitim Bakanlığı da kendi personelleri için Teknik Kadro Sınavında “öğretmenlik” için sınavda yer vermesi ve bu durumda olan eğitim çalışanlarının da kariyer yapmasına imkan tanımalıdır. Bu konuda milli eğitim bakanlığının kararlı bir irade göstermesini bekliyoruz.

 

Merkezi sistem sınavlarında kurye,hizmetli ve memur olarak görevlendirilen eğitim çalışanlarının salon başkanı ve gözcüsü olmasının önünde zihniyet dışında herhangi bir  engel yoktur. Yıllardır bu konuda sendika olarak çalışmaktayız ve bu konuyu bakanlık bürokratlarına çok iyi anlattığımızı düşünüyoruz ve bakanlık bürokratlarının da talebimizin geçerli olduğunu düşündüğünü biliyoruz. Yıllardır beklenen eğitim çalışanlarının da merkezi sistem sınavlarında salon başkanı ve gözcüsü olması için yönerge değişikliğinin yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

 

Eğitim çalışanlarının dertleri çözülmeyecek dertler değildir. Eğitim Çalışanları Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneğinin Kendisine de Verilmesini Bekliyor!, Milli Eğitim Bakanlığının Yaptığı Sınavlarda Salon Başkanı ve Gözcüsü Olmayı Bekliyor!, GYS Sınavına Kazanan Adaylar EK ATAMA’yı bekliyor!, Eğitimlerini Tamamlayan ve Kariyer Bekleyen Eğitim Çalışanları da Teknik Kadro Sınavının Açılmasını Bekliyor! Konu Eğitim Çalışanı Olduğunda Bin Dereden Su Getirmek Huyundan Milli Eğitim Bakanlığı Vazgeçtiğinde ve Eğitim Çalışanlarının Sorunlarının Çözümü İçin Bürokrat Görevlendirildiğinde Eğitim Çalışanlarının Tüm Sorunlarının Çözüleceğine Tüm Kalbimizle İnanıyoruz.!

 

TEÇ-SEN GENEL BAŞKANLIĞI


+