Sendika mı? Siyasi Parti mi?

 Günümüzde Dünyanın hiçbir yerinde siyasallaşma anlamında görülmemiş bir sivil toplum örgütlenmesi furyası başını almış gidiyor.

            Emeğin hakkın siyasi görüşü olurum? Tabiî ki olmaz günümüzde bütün sendikaların bir siyasi görüşü var ve siyasi partiler gibi davranıyorlar o partilerin arka bahçesiymiş gibi  iktidar'da ise  iktidar gibi  muhalefette  ise  muhalefet gibi davranmaktadırlar.

            Emeğin ,hak talep etmenin siyasi görüşü olmamalı olmazda TEÇ-SEN bunun için var.

TEÇ-SEN Türkiye Cumhuriyeti gibidir Bağrında her siyasi görüşü her etnik yapıyı her din mensubunu barındırıyor barındırması da lazımdır çünkü SİYASİ görüşümüz olsaydı sendika yerine Siyasi Partinin birine üye olurduk, orda iş ve işlevler yapardık. Bizi diğer sendikalardan ayıran özellikler siyasi görüşümüzün olmayışı ve Eğitimin Öğretmen dışında kalanların haklarını korumak kollamak, haklarını talep edip,bugüne kadar dile getirilmeyen özlük haklarının fazla mesailerin ücretlendirilmesi,görev ve yetkilerinin belirlenmesi açısından Bakanlığımızla istişareye  geçip,İllerdeki personel ihtiyaçları ve personel sayıları kadar  (norm )belirlenmesi anlamında Valiliklerden ihtiyaç ve personel sayısının belirlenmesi amacıyla ihtiyaç belirlenmesi yaptırılmıştır.

            Hizmetli personelin görevleri mesai saatlerinin belirlenmesi için şuana kadar hiçbir şeyin yapılmadığı bilinmektedir.

Saban saat 06 -19-30  saatleri arasında göreve yapan  bir hizmetli gün içerisinde evrak  getir götürü kalorifer yakımı kırık döküklerin tamiri onarımı elektrik tamirciliğinden marangozluğa kadar bütün işlerin yapımı, sınıfların koridorun wc'lerin temizliği gece bekçiliği gibi alanlarda çalıştırılıp fazla mesai ücreti olarak tek kuruş bile  ücret almayışı Eğitim ödeneği ders ücreti gibi iyileştirmeden nasibini almadığı gibi kalorifer yaktığında günlük en az bir(1) litre süt verilmesi gerekirken onu'da kendi cebinden karşılamak zorunda  artık bu haksızlığa bu tutarsızlığa bir son verilmesi lazım.Eğitim Öğretimin içinde olan hizmetli memur VHKİ teknisyen/teknisyen yardımcısı ,şoför,aşçı ambar memuru kadrolarında görev yapan personellerinde aynı İçişleri Bakanlığında ,Sağlık Bakanlığında Adalet Bakanlığında olduğu gibi ayrım yapılmadan yapılacak ek ödeneklerden yani Eğitim ödeneği  Ders ücretinden yararlandırılması lazım hizmetlinin( 8) saat mesaisinin dışında geçirdiği zamanın mesai ücreti işçilerdeki gibi ödenmesi gerekmektedir.

            Personellerinde öğretmenler gibi tayin ve yer değiştirmeler internet ortamında yapılması,  Siyasi parti il Başkanları ve  kurum müdürlerinin iki(2) dudak arasından kurtulmalıdır.

            Bu güne kadar Eğitim Öğretimin dışında kalan kadrolarda görev yapan personeller içinde bir şeylerin yapılması için TEÇ-SEN ‘ de birleşmenin zamanı gelmiştir.

            Artık kiracılıktan kurulduk kendi evimize geçtik adres belli TEÇ-SEN kendi evimiz ve kiracıda değiliz yeni katılan İllerimize hoş geldiniz der, haklı mücadelemizde başarılar diliyorum.

                                                                                                          Dursun GÖREN

                                                                                               Teç-Sen Kars İl Temsilcisi

DİĞER MAKALELER

+